10 leggyorsabb állat a világon

Az emberek gyakran arra gondolnak, hogy ki a leggyorsabb a Földön? A modern technológia korszakában, amikor az emberiség őrült sebességgel talál fel különféle gépeket, továbbra is érdekes, melyik állatvilág képviselője a leggyorsabb? Ma a világ leggyorsabb és legügyesebb képviselőiről fogunk beszélni. Megtudjuk, ki fejti ki a legnagyobb sebességet és a leggyorsabb. Felhívjuk a figyelmünkre a tíz legfontosabbat.

leopárd

A gyors állatok rangsorában az első a leopárd. Ez a kecses és gyönyörű állat 58 km / h sebességgel képes futni. A leopárdok elsősorban Ázsiában és Afrikában élnek. Ezen macskafélék képviselőinek várható élettartama 10-15 év, de életük gyakran sokkal rövidebb, mert a gyönyörű szőr miatt orvvadászok lőik őket. A múlt században a leopárd szerepelt a Vörös könyvben. Ezen kecses nagymacskák megkülönböztető sajátossága a vadászat módja. A zsákmánykeresés során nem sietek elkiadni energiájukat, és lassan és pontosan rácsábítják az áldozatot csapdába. A legnagyobb leopárd súlya 75 kilogramm. A természetben a foltos egyének mellett fekete képviselõket is találnak, és párducoknak hívják őket.

prérifarkas

A prérifarkas az egyik leggyorsabban futó és kemény állat. A vadászat során eléri a 65 km / h sebességet. A prérifarkas nemcsak gyorsan fut, hanem kiváló úszó és horgász is. Ez a farkas érdekes és szokatlan módon mozog - nagy sebességgel 2-4 méter hosszúra ugrik. A prérifarkasok súlya alacsonyabb, mint egy igazi farkasé, és csak 21 kilogrammot súlya, ha a farkasok elérték a 60 kg-ot. A testtartás és a szőrzetnél a prérifarkas nagyon hasonlít egy farkasra, de az orr olyan, mint egy róka. A prérifarkas a síkság lakosa, de igyekeznek nem kerülni az erdőkbe. Gyakran megtalálhatók még a nagyvárosok peremén és a városi hulladéklerakók területein is. Amellett, hogy a prérifarkas kiváló vadász, az őszi szezonban élvezheti a dióféléket és a bogyókat.

Hiéna kutya

A hiéna kutya festett farkasnak felel meg, de a természetben tiszta fekete kutyák is megtalálhatók. Ennek a fajnak a képviselői könnyen 75 km / h sebességgel futhatnak. A közelmúltig ezek a kutyák Afrika sztyeppéiben éltek, de ma élőhelyük a nemzeti park. A hiéna kutya a farkas legközelebbi rokona, de hasonlít a hiénára. A hiéna kutya súlya átlagosan 35 kg. Csomagokban élnek együtt.

jávorszarvas

A jávorszarvas imádnivaló és nagy állat, amelynek súlya legfeljebb 600 kilogramm, de 75km / h sebességgel képes futni. A síkságon ez az állat nagyon gyorsan mozog, és elülső lábainak erőteljes ütésével megvédi magát a támadóktól, így a ragadozók számára nem mindig válik áldozatul. A jávorszarvasok elsősorban az északi erdőkben élnek. Ezen állatok megkülönböztető tulajdonsága a szarvak, amelyek mérete akár 1,8 méter is lehet. A jávorszarvas táplálkozik a növényzettel, a gombával és a téli faágakkal.

Thomson Gazelle

A Thomson gazelája az egyik ragadozó kedvenc zsákmánya, de mivel 80 km / h sebességgel tud futni, ritkán esnek a támadók fogaiba. Nagy sebességgel a gasel szintén magasra ugrik. De 6 km folyamatos futás után nagyon fáradt, és a ragadozó megkaphatja a zsákmányát. Thomson gazella Tanzánia és Kenya sztyeppénél él. Ezek a kecses állatok olyan állományban élnek, amelyben száz vagy akár több ezer ember lehet. Egy nagy hím súlya eléri a 35 kilogrammot.

oroszlán

Az oroszlán mozgó állat és képes 80 km / h sebességgel mozogni 20 méter távolságra. A hímek súlya eléri a 250 kilogrammot. A fogságban azonban a rögzített életmód miatt vannak olyan oroszlánok, amelyek súlya meghaladja a 250 kg-ot. A természetben az oroszlán élettartama eléri a 14 évet, és az emberek felügyelete alatt akár 20 évet is. A vadonban, bár nagyon ritkán, találhat fehér vagy fekete oroszlánokat.Ezeknek a macska-képviselőknek az a különlegessége, hogy nem egyedül élnek, hanem családként.

Gazelle Grant

Grant gazeléje egy hosszú, gyönyörű szarvú, kecses állat, amely gyorsan és hosszan futhat. A sebesség akár 85 km / h. Ez a gazella Afrika síkságán lakik, és elkerüli a magas növényzetű helyet. Könnyen életben maradnak olyan területeken, ahol nincs víz. Egyes hímek inkább az "állandó tartózkodási helyet" részesítik előnyben, és a faj képviselőinek többsége állományban mozog. Az állatok súlya eléri a 65 kilogrammot.

antilop

Vilorog átlagsebessége 70 km / h, a legnagyobb pedig 89 km / h. A karcsú és gyönyörű, 60 kg súlyú állat könnyen és gyorsan elkerülheti minden ragadozót, mivel nagyon szívós és nem igényel pihenést. Villorog Észak-Amerikában él, elsősorban a sztyeppekben. Télen ezek az állatok csordákba gyűlnek össze, és tavasszal párosan szétszóródnak. Növényi táplálékból táplálkoznak, nem számít, vajon a növény mérgező-e vagy sem.

jaguár

A Jaguar a macska család gyönyörű képviselője, élénk foltos színű. Ennek a nagy, kecses macskának a sebessége akár 93 km / h, de a kitartással nem büszkélkedhet. Ha a távoli vadászat tárgya észreveszi a jaguárt, és úgy dönt, hogy elmenekül, akkor a ragadozó nem is próbálja megindítani a vadászatot, mivel néhány perc múlva nem képes üldözni. Lakosa a Jaguárnak Dél- és Észak-Amerikában. Ennek az állatnak a súlya meghaladja a 100 kg-ot. A Jaguar nem teherhordó állat, és magányát részesíti előnyben. Minden egyén legfeljebb 50 négyzetmétert tud elfoglalni. km.

gepárd

A gepárd likvidáló helyet foglal el a besorolásunkban, és maximális sebességét 120 km / h sebességgel tudja elérni 3 másodperc alatt. De ez a ragadozó nem szereti nagy távolságokon futni, a maximális távolság 400 méter. A hím súlya eléri a 65 kg-ot. Nagy sebességgel a gepárd képes akár 8 méter hosszúra ugrálni. Ez a leggyorsabb macska a Közel-Keleten és Afrikában.

Áttekintésünkben a leggyorsabb és leggyorsabb állatokról beszéltünk a bolygón. Sokkal több állat mozog nagyon gyorsan, de bemutattuk a fauna TOP 10 képviselőit, akik másokkal összehasonlítva gyorsabban fejlődnek.

0 a válaszokat

válasz

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járuljon hozzá!

Adj hozzá egy megjegyzést

Az Ön e-mailjét nem teszik közzé. A kötelező mezők meg vannak jelölve *